30 Hotel Murah Di Kuala Terengganu Yang Selesa Untuk Bajet Traveller

Tidak sudah-sudah terbayangkan enaknya nasi dagang dan nasi kerabu? Itu tandanya anda perlu ke Kuala Terengganu untuk percutian yang akan datang.

Di Terengganu, anda bukan sahaja dapat menikmati makanan yang enak tetapi juga tarikan lain yang terdapat di sini seperti pantainya yang sememangnya indah, laluan street art yang realistik, masjid-masjid yang unik, hinggalah ke pasar yang dipenuhi dengan pelbagai hasil tangan yang berkualiti.

Sememangnya Terengganu merupakan destinasi pelancongan yang menawarkan keseronokan penerokaan yang tidak berkesudahan.

Ingin ke sana? Sekiranya anda membayangkan percutian yang sempurna, sangatlah penting untuk anda membuat pilihan yang terbaik untuk penginapan anda di sana nanti.

Untuk membantu anda membuat pilihan, kami telah menyenaraikan 30 hotel murah di Kuala Terengganu. Siapa kata semua hotel murah tidak selesa dan membosankan? Tak percaya, teruskan membaca senarai ini.

01. J Suites Hotel

J Suites Hotel - Main Image

Memasuki ruang lobi J Suites Hotel yang terletak di Jalan Kota Lama ini membuatkan anda terpesona dengan dekorasi dalamannya yang kelihatan begitu eksklusif.

Walaupun menawarkan harga yang cukup murah, sentuhan yang diberikan kepada dekorasinya tidak ubah seperti di sebuah hotel yang lebih mahal.

Bukan hanya memiliki rekaan dalaman yang kelihatan eksklusif, fasilitinya juga tidak megecewakan, cukup lengkap dengan pelbagai kemudahan untuk keselesaan penginapan anda sekeluarga.

J Suites Hotel - Room Image

Di samping itu, lokasi hotel ini juga sangat strategik dengan pelbagai tarikan terkenal di Terengganu terletak berdekatan dengan hotel seperti Chinatown, Pasar Payang dan Terengganu Waterfront.

Alamat: Lot 3762-3763 & Lot 3766-3769, Jalan Kota Lama, 20300 Kuala Terengganu

Selanjutnya Di Booking.com

02. Hotel Ming Star

Hotel Ming Star - Main Image

Anda memiliki anak yang masih aktif bergerak ke sana-sini? Hotel Ming Star adalah hotel yang paling sesuai untuk percutian anda, nak tahu kenapa?

Baca: 30 Homestay Menarik Di Kuala Terengganu

Jangan dianggap hotel yang kelihatan kecil dari luar ini sama kecil juga di dalamnya, setiap bilik yang ditawarkan di Hotel Ming Star ini cukup luas untuk anak-anak anda beraktiviti.

Bukan hanya itu, biliknya juga  yang dihias moden cukup sedap mata memandang, lengkap dengan pelbagai kemudahan.

Hotel Ming Star - Room Image

Jangan terkejut, mungkin juga bilik anda lengkap dengan kemudahan komputer. Dari bawah RM100 untuk kesemua ini?

Hotel yang lebih mahal pun tidak semestinya menyediakan ruang kerja yang lengkap bukan? Tiada sebab untuk anda tidak menjadikan hotel ini sebagai salah satu pilihan.

Selain itu, tidak jauh dari hotel ini juga terdapat restoran-restoran yang menarik dan juga 7-11, jadi, tak perlu risau jika perut anda tiba-tiba menggerodak kelaparan.

Tak cukup lagi sebab untuk memilih hotel ini? Hanyalah 5 minit berjalan kaki dari hotel anda akan dapat menikmati pemandangan dan bayu laut yang cukup menenangkan jiwa.

Alamat: 217 Wisma Cermerlang, Jalan Sultan Zainal Abidin, 20000 Kuala Terengganu

Selanjutnya Di Booking.com

03. Hotel Yt Midtown Kuala Terengganu

Berlokasi strategik di tengah-tengah bandar Kuala Terengganu, Hotel Yt Midtown Kuala Terengganu terletak tidak jauh dari banyak tarikan menarik seperti Pasar Payang, Dataran Syahbandar, Chinatown dan banyak lagi.

Hampir kesemuanya boleh diakses dengan hanya berjalan kaki dari hotel.

Hotel Yt Midtown - Room Image

Di samping itu, berkenaan bilik-biliknya pula, dihias dengan simple  menggunakan warna maroon dan putih sebagai tema keseluruhan bilik.

Yang bestnya, setiap bilik terdapat banyak plug untuk kegunaan anda yang menginap beramai-ramai, tidak perlu berebut plug lagi ya?

Alamat: No. 30, Jalan Tok Lam, 20100 Kuala Terengganu

Selanjutnya Di Booking.com

04. The Rise Room

The Rise Room - Main Image

Inginkan penginapan dengan konsep yang serius cool dan design yang hipster? The Rise Room adalah jawapannya.

Bukan senang nak jumpa hotel murah yang cukup ‘kena’ dengan trend semasa. Terletak tidak jauh dari Chinatown, The Rise Room adalah hotel yang beroperasi tanpa staff di kaunter.

Macam pelik je kan? Ya, ini adalah perkara sebenar, untuk check-in anda akan menerima mesej teks mengenai kod pas masuk dan kata kunci kepada peti surat yang diisi dengan kunci bilik anda.

The Rise Room - Room Image

Segalanya adalah self-service di sini. Masuk di biliknya pula, anda akan melihat sebuah bilik yang cukup hipster dekorasinya, dengan konsep industrial, sememangnya menarik untuk instagram.

Pihak hotel juga menyediakan USB yang diisi dengan banyak filem-filem menarik yang boleh ditonton di tv bilik. Cool kan?

Alamat: 16-G Jalan Air Jernih, 20300 Kuala Terengganu

Selanjutnya Di Booking.com

05. Permai Hotel Kuala Terengganu

Permai Hotel Kuala Terengganu - Main Image

Inginkan hotel yang dekat dengan Pantai Batu Buruk? Permai Hotel Kuala Terengganu hanyalah 1 km sahaja dari pantai yang indah ini.

Jika tidak puas bermain air pantai, hotel ini turut memiliki kolam renangnya sendiri yang juga sesuai untuk kanak-kanak. Hotel murah dengan kolam renang? Terbaiklah!

Permai Hotel Kuala Terengganu - Room Image

Bukan itu sahaja yang disediakan di hotel ini, jika anda adalah seorang kaki gym, hotel ini turut memiliki pusat kecergasan yang lengkap dengan pelbagai peralatan. Waktu cutilah badan perlu dijaga dengan lebihkan?

Alamat: Jalan Sultan Mahmud, 20400 Kuala Terengganu

Selanjutnya Di Booking.com

06. Hotel Tanjong Vista

Hotel Tanjong Vista- Main Image

Terletak tidak jauh dari Istana Maziah dan juga Muzium Negeri Terengganu yang kedua-duanya kurang 10 minit pemanduan dari Hotel Tanjong Vista.

Sememangnya lokasi hotel ini cukup tepat bagi anda yang datang untuk menerokai Kuala Terengganu.

Hotel Tanjong Vista - Room Image

Walaupun jatuh di dalam kategori hotel yang menawarkan harga yang rendah, hotel ini turut menyediakan kemudahan 5 bintang iaitu kolam renang dan juga pemandangan dari bilik yang cukup memukau sama ada sekitar bandar ataupun lautan yang biru kerana lokasinya yang terletak tidak jauh dari Pantai Batu Buruk.

Alamat: Lot 4708, Jalan Sultan Zainal Abidin, 20000 Kuala Terengganu

Selanjutnya Di Booking.com

07. The Serai Cottage Downtown Hotel

The Serai Cottage Downtown Hotel - Main Image

The Serai Cottage Downtown Hotel menawarkan penginapan yang mengetengahkan konsep alam semula jadi sebagai dekorasi dalamannya.

Menggunakan perabot daripada kayu solid dan rotan serta tumbuhan hijau sebagai hiasan, suasana sekitar hotel ini cukup menyegarkan pandangan.

The Serai Cottage Downtown Hotel - Room Image

Tahap keselesaan bilik yang ditawarkan juga sangat memuaskan hati, dengan katil yang empuk serta lengkap dengan banyak kemudahan asas, hotel ini mendapat rating yang tinggi dalam kalangan penginap dengan skor sehingga 9/10.

Bukan mudah untuk hotel bajet mendapat ulasan yang setinggi ini. Jika kesempurnaan dekorasi dan keselesaan yang anda cari, The Serai Cottage Downtown Hotel adalah salah satu pilihan yang tepat.

Alamat: PT38723 Jalan Lapangan Terbang, 21300 Kuala Terengganu

Selanjutnya Di Booking.com

08. Rareheart Guesthouse

Rareheart Guesthouse Kuala Terengganu - Main Image

Menawarkan bilik bergaya kedesaan yang dihias dengan minimal, Rareheart Guesthouse adalah sebuah penginapan yang sangat cozy untuk diinapi.

Walaupun ditawarkan dalam harga bajet yang sangat murah, kesemua bilik di Rareheart Guesthouse lengkap dengan pelbagai kemudahan penting seperti mana yang terdapat di hotel dalam harga yang lebih mahal.

Rareheart Guesthouse Kuala Terengganu - Room Image

Terasa lapar? Anda tak perlu bergerak jauh kerana keluar sahaja dari hotel, anda boleh terus singgah ke kafe yang terletak bersebelahan hotel ini, makanan yang dihidangkan kafe ini turut mendapat pujian ramai.

Serba lengkap dan sungguh selesa, kenapa perlu bayar lebih kalau ada yang lebih murah kan?

Alamat: 9 Jalan Losong Feri, 21000 Kuala Terengganu

Selanjutnya Di Booking.com

09. Valya Hotel, Kuala Terengganu

Valya Hotel Kuala Terengganu - Main Image

Valya Hotel adalah sebuah penginapan bergaya tradisional dengan atmosfera eksklusif seolah-olah hotel 5 bintang dalam harga bajet yang sangat berpatutan.

Lengkap dengan katil yang empuk untuk tidur malam yang lena, setiap bilik juga dilengkapi dengan banyak lagi kemudahan asas lain untuk keselesaan sepanjang mana pun penginapan anda di sini.

Kemudahan lain yang turut disediakan hotel ini adalah surau, lif dan wifi percuma yang berkelajuan superb.

Valya Hotel Kuala Terengganu - Room Image

Tertanya-tanya tentang kedai makan? Tak usah risau, bermacam jenis kedai makan ada di sekitar hotel ini antaranya adalah seperti Subway dan Pizza Hut. Pasaraya Mydin juga tidak jauh dari hotel. Lokasi yang sangat strategik.

Alamat: Lot PT 35356, Dataran Austin, 21300 Kuala Terengganu

Selanjutnya Di Booking.com

10. Bunk & Lodge

Bunk & Lodge Kuala Terengganu - Main Image

Bunk & Lodge adalah sebuah penginapan selesa yang menawarkan bilik-bilik yang dihias dengan minimal namun lengkap dengan pelbagai kemudahan moden.

Setiap bilik dilengkapi dengan katil yang sangat empuk untuk tidur yang lena.

Dengan penggunaan warna putih pada sebahagian besar ruang bilik, tahap kebersihan hotel ini sungguh terserlah.

Bunk & Lodge Kuala Terengganu - Room Image

Sambil bersantai di dalam bilik yang selesa ini, anda boleh menggunakan wifi percuma yang disediakan.

Lokasinya, cukup strategik, hotel ini terletak hanyalah dalam sekitar 1 km dari Chinatown dan 2.5 km dari Pantai Batu Burok.

Alamat: Jalan Dato’ Isaacs No. 1A, 20200 Kuala Terengganu

Selanjutnya Di Booking.com

11. TY Hotel

TY Hotel Kuala Terengganu - Main Image

Hotel yang super cozy, TY Hotel menawarkan bilik-bilik yang dihias minimal dengan gabungan warna lembut yang kelihatan sungguh berseri.

Untuk pengetahuan anda, beberapa bilik penginapan di hotel ini menawarkan pemandangan sekitar bandar.

Kalau ini yang anda inginkan, bolehlah booking sama ada suite superior king ataupun bilik superior triple yang disediakan. Harganya? Tidak jauh dari RM100.

TY Hotel Kuala Terengganu - Room Image

Selain ini semua, TY Hotel turut menyediakan kemudahan wifi yang pantas, bolehlah anda melayari internet dengan sepuas hati macam di rumah sendiri.

Lokasinya, cukup memudahkan penginap kerana terletak berdekatan dengan banyak kemudahan seperti kedai runcit, kedai makan, dobi dan banyak lagi.

Alamat: Lot 4857, Tingkat Bawah Jalan Sultan Mahmud, 20400 Kuala Terengganu

Selanjutnya Di Booking.com

12. Paya Bunga Hotel

Paya Bunga Hotel - Main Image

Sukar untuk dipercayai Paya Bunga Hotel ini adalah sebuah hotel bajet kerana sentuhan dekorasinya yang begitu menarik dan kelihatan eksklusif. Bukan itu sahaja, kemudahan yang disediakan juga cukup sempurna.

Tiada sesaat pun anda akan melalui kebosanan sekiranya menginap di hotel ini kerana pelbagai fasiliti menarik menanti untuk digunakan, antaranya adalah seperti kolam renang dan gimnasium.

Paya Bunga Hotel - Room Image

Untuk aktiviti yang lebih santai pula, anda boleh chill sahaja di ruang lounge berkongsi yang disediakan sambil melayari internet menggunakan wifi percuma hotel.

Lebih sebab untuk menginap di hotel ini? Untuk pengetahuan anda, hotel ini adalah sebuah hotel patuh shariah. Anda boleh menjangkakan bilik yang sedia lengkap dengan sejadah dan juga telekung.

Alamat: Jalan Tengku Embong Fatimah Off Jalan Sultan Ismail, 20200 Kuala Terengganu

Selanjutnya Di Booking.com

13. Rimba Hotel

Rimba Hotel - Main Image

Rimba Hotel merupakan sebuah penginapan selesa yang dihias dengan simple namun lengkap dengan pelbagai kemudahan untuk hiburan anda sewaktu berehat di dalam bilik seperti wifi yang pantas dan tv.

Rimba Hotel - Room Image

Hotel ini berlokasi strategik dengan tarikan-tarikan menarik kesemuanya kurang 4 km dari hotel seperti Chinatown, Masjid Kristal dan Muzium Negeri Terengganu, untuk membeli-belah pula anda boleh ke Giant yang hanya 300 meter dari hotel.

Alamat: Lot PT 37818, Blok G, Jalan Gong Pak Damat, Taman Desa Jaya,Terengganu, 21300 Kuala Terengganu

Selanjutnya Di Booking.com

14. The Regency Waterfront Hotel

The Regency Waterfront Hotel - Main Image

The Regency Waterfront Hotel adalah seperti yang anda bayangkan, terletak di tepi laut.

Pemandangan yang ditawarkan dari bilik hotel ini tidak disangkal lagi, sangat memukau jiwa dan menenangkan fikiran yang telah kepenatan menempuhi hidup di kota.

The Regency Waterfront Hotel - Room Image

Terletak hanya 10 minit pemanduan dari Mydin dan juga Giant, walaupun berdekatan dengan pusat membeli-belah yang sentiasa dikerumuni manusia, hotel ini sebenarnya terlindung dari sebarang pencemaran bunyi yang mengganggu tidur malam anda.

The Regency Waterfront Hotel adalah sebuah penginapan dengan atmosfera yang mendamaikan jiwa.

Alamat: Terengganu Equestarian Resort (TER) , Jalan Sultan Mahmud, Kuala Ibaimark, 20400 Kuala Terengganu

Selanjutnya Di Booking.com

15. Uptown Eco Hotel

Uptown Eco Hotel - Main Image

Jika anda inginkan akses yang paling mudah ke Chinatown yang penuh warna-warni dan cukup meriah di waktu malam ini, apa kata sekiranya anda sekeluarga menginap di Uptown Eco Hotel.

Uptown Eco Hotel - Room Image

Tidak cukup dengan lokasi yang strategik? Hotel ini sendiri memiliki daya tarikannya,  yang mana di dalam Uptown Eco Hotel ini anda dapat melihat sentuhan tradisional Melayu yang terpancar dari perabot-perabot kayu yang menguasai sebahagian besar ruang.

Di samping itu,  bilik-bilik di hotel ini juga luas serta lengkap dengan pelbagai kemudahan, cukup sesuai untuk penginapan beramai-ramai.

Alamat: LOT 60105 & 60106 Paya Keladi , Jalan Banggol, 20100 Kuala Terengganu

Selanjutnya Di Booking.com

16. Ming Paragon Hotel

Ming Paragon Hotel - Main Image

Terletak berdekatan dengan banyak restoran, kedai 24 jam 7-11 dan juga kedai dobi, segala kemudahan terdapat di sekitar Ming Paragon Hotel.

Bilik keluarga yang ditawarkan hotel ini cukup luas lengkap dengan dua buah penghawa dingin dan dua buah bilik mandi.

Ming Paragon Hotel - Room Image

Tak perlulah anda sekeluarga berebut menunggu giliran mandi jika menginap di sini. Lokasinya? Bagi anda yang datang bercuti sudah pasti anda inginkan penginapan yang berdekatan dengan banyak tarikan bukan?

Ming Paragon Hotel terletak hanya beberapa minit pemanduan dari Istana Maziah, Pasar Payang dan banyak lagi tarikan yang lain.

Alamat: 219, Jalan Sultan Zainal Abidin, 20000 Kuala Terengganu

Selanjutnya Di Booking.com

17. Hotel Seri Malaysia Kuala Terengganu

Hotel Seri Malaysia Kuala Terengganu - Main Image

Hotel Seri Malaysia Kuala Terengganu adalah sebuah hotel 3 bintang yang dilengkapi dengan taman yang indah.

Terletak bersebelahan dengan Chinatown dan hanya 2 km dari Masjid Kristal, Hotel Seri Malaysia Kuala Terengganu adalah sebuah penginapan yang sempurna bagi anda yang ingin makan angin di Terengganu.

Hotel Seri Malaysia Kuala Terengganu - Room Image

Di samping lokasi yang mantap, dari hotel ini juga anda dapat menikmati pemandangan matahari naik dan tenggelam yang sungguh mengasyikkan.

Bukan itu sahaja, anda juga mungkin dapat melihat sungai yang dipenuhi dengan bot-bot nelayan yang berwarna-warni dari tingkap bilik.

Cukup menarik pemandangan yang disajikan di sekitar Hotel Seri Malaysia Kuala Terengganu ini, apa lagi yang difikirkan?

Alamat: Lot 1640, Jalan Hiliran, (Balik Bukit), 20100 Kuala Terengganu

Selanjutnya Di Booking.com

18. TH Hotel & Convention Centre Terengganu

TH Hotel & Convention Centre Terengganu - Main Image

Sebuah hotel yang cukup selesa untuk diinapi oleh keluarga muslim. TH Hotel & Convention Centre Terengganu menawarkan bilik yang luas dan kebersihannya memang tip-top!

Yang menariknya lagi tentang hotel ini adalah makanan yang dihidangkan di restorannya, menu yang tersedia sungguh mengiurkan yang mesti dicuba jika anda menginap di sini terutamanya nasi dagang, memang mmph!

TH Hotel & Convention Centre Terengganu - Room Image

Fasiliti yang menarik di hotel ini pula adalah kolam renangnya yang bukan satu tapi dua, iaitu kolam outdoor dan kolam indoor. 

Bagaimana pula dengan lokasinya? Hotel ini terletak tidak jauh dari Pantai Teluk Ketapang.

Alamat: Jalan Lapangan Terbang, Gong Badak, 21300 Kuala Terengganu

Selanjutnya Di Booking.com

19. Hotel Grand Continental Kuala Terengganu

Hotel Grand Continental Kuala Terengganu - Main Image

Hotel Grand Continental Kuala Terengganu menawarkan penginapan dengan pemandangan yang indah Laut Cina Selatan, bayangkan bangun dari tidur dengan pemandangan air laut yang tenang, hilang segala beban di jiwa.

Setelah puas menikmati pemandangan, anda boleh menyegarkan badan dengan bermandi-manda di dalam kolam renang yang disediakan hotel.

Hotel Grand Continental Kuala Terengganu - Room Image

Berkenaan lokasinya pula, Hotel Grand Continental Kuala Terengganu terletak berdekatan dengan banyak kedai runcit, sebuah kedai dobi dan juga pasar malam, sangat memudahkan bagi anda yang menginap untuk jangka masa panjang.

Alamat: Lot 004023, Jalan Sultan Zainal Abidin, Daerah 8, 20000 Kuala Terengganu

Selanjutnya Di Booking.com

20. Felda Residence Kuala Terengganu

Felda Residence Kuala Terengganu - Main Image

Menghidangkan pemandangan air sungai serta bukit-bukau yang menhijau, Felda Residence Kuala Terengganu adalah sebuah penginapan yang cukup mendamaikan jiwa.

Dari tingkap bilik, anda mungkin dapat melihat pemandangan matahari terbenam dan menaik serta bot-bot yang berlalu-lalang.

Felda Residence Kuala Terengganu - Room Image

Bukan sahaja memiliki panorama yang menarik untuk dilihat, nilai tambah lain bagi hotel ini adalah kerana lokasinya yang strategik di mana anda hanya perlu berjalan kaki untuk ke banyak tarikan hebat di sekitar Kuala Terengganu.

Tempat makan pula, tak perlulah anda risau, cukup banyak untuk dipilih, tak ada ‘can’ untuk perut anda berbunyi.

Alamat: Jalan Hiliran, 20300 Kuala Terengganu

Selanjutnya Di Booking.com

21. Hotel Sentral Kuala Terengganu

Hotel Sentral Kuala Terengganu - Main Image

Begitu funky sekali gaya bangunan Hotel Sentral Kuala Terengganu jika dilihat dari luar. Ruangan lobinya juga cukup ceria dengan dinding yang berwarna-warni, memang berbeza dengan kebanyakkan hotel lain yang lebih cenderung menjadikan ruang lobi kelihatan eksklusif.

Hotel Sentral Kuala Terengganu - Room Image

Memasuki bilik hotel ini pula, senyuman melihat ruang lobi tadi pasti akan kekal diwajah sebaik melihat tahap kebersihan dan keselesaan yang ditawarkan hotel ini, sangat memuaskan hati walaupun dengan harga yang hanya bermula dari bawah RM90.

Selain itu, berkaitan lokasinya pula, hotel ini terletak berdekatan dengan masjid, Jeti Shahbandar, Pasar Payang, Chinatown dan banyak lagi destinasi tarikan yang lain yang kesemuanya kurang 1 km dari hotel.

Alamat: No 28-28A, Jalan Tok Lam, 20100 Kuala Terengganu

Selanjutnya Di Booking.com

22. DJ Citi Inn Premier

DJ Citi Inn Premier - Main Image

Hanyalah 2.7 km dari Masjid Kristal dan 1.9 km dari Pantai Batu Buruk, DJ Citi Inn Premier terletak di lokasi yang menarik untuk penginapan bagi percutian anda.

Di kawasan sekitar hotel ini juga terdapat banyak restoran menarik untuk dicuba daripada masakan Melayu, Thai hinggalah India, tepuk dada, tanya selera.

Tidak jauh dari hotel ini, terletaknya Pasar Payang untuk anda ingin membeli hasil tangan yang asli dari Terengganu. Lokasi? Memang terbaik.

DJ Citi Inn Premier - Room Image

Bagaimana pula dengan hotel ini sendiri? Walaupun terletak berdekatan dengan banyak kedai makan, suasana di dalam hotel ini cukup sunyi membuatkan waktu-waktu anda di hotel ini terasa sungguh menyenangkan.

Katilnya yang empuk, membuatkan tidur malam anda sekeluarga cukup lena. Lokasi yang strategik dan penginapan yang selesa, apa lagi yang anda inginkan dari sebuah hotel dengan  harga yang begitu murah?

Alamat: No 67 A Jalan Tok Lam, 20100 Kuala Terengganu

Selanjutnya Di Booking.com

23. Hotel Pelangi Marang

Hotel Pelangi Marang - Main Image

Ingin menikmati pemandangan yang tidak terdapat di bandar? Melihat nelayan sibuk mencari rezeki di atas bot, air sungai yang mengalir tenang dengan sebuah jeti di tepian, inilah yang dapat anda lihat dari Hotel Pelangi Marang.

Hotel Pelangi Marang - Room Image

Hotel Pelangi Marang adalah sebuah hotel dengan dekorasi dalaman yang simple namun selesa dengan keluasan bilik yang pasti memuaskan anda yang menginap beramai-ramai.

Lokasinya pula, terletak begitu dekat dengan Pasar Marang, 7E dan Mr.DIY.

Alamat: 3 1, 21600 Kuala Terengganu

Selanjutnya Di Booking.com

24. Asia Premium Hotel

Asia Premium Hotel - Main Image

Hotel yang dibina pada tahun 1995, Asia Premium Hotel ini memiliki lokasi yang gempak, yang mana anda hanya perlu berjalan kaki dari hotel untuk ke jeti dan juga Chinatown.

Di samping itu, bagi anda yang tidak boleh memisahkan diri dari dunia internet, jangan risau, kerana akses wifi yang disediakan hotel ini cukup power! Jangan tak keluar bilik sudahlah ya.

Asia Premium Hotel - Room Image

Bilik Asia Premium Hotel yang dihias dengan elegan ini juga sangat luas yang pastinya menambahkan keselesaan anda yang menginap bersama keluarga.

Jika terasa lapar, kedai makan hanyalah beberapa tapak dari hotel, bersebelahan dengan hotel ini sendiri terdapat sebuah kedai roti.

Alamat: 134, 2nd Floor, Jalan Sultan Zainal Abidin, 20000 Kuala Terengganu

Selanjutnya Di Booking.com

25. Anjung Pantai Seberang

Anjung Pantai Seberang - Main Image

Inginkan penginapan dalam suasana kampung bersebelahan dengan pantai yang indah? Anjung Pantai Seberang adalah penginapan yang dapat memberikan anda pengalaman ini.

Hanyalah 1 minit berjalan kaki untuk ke pantai, sepanjang penginapan di chalet ini, anda akan sentiasa disapa oleh bayu laut yang menyegarkan serta bunyi ombak yang memukul, menjadikan jiwa lebih tenang.

Anjung Pantai Seberang - Room Image

Ketenangan bersantai di chalet ini pasti memberatkan hati anda untuk ke tempat lain.

Ditambah pula dengan lanskap taman yang indah di sekitar chalet kayu ini, atmosferanya pasti membuatkan anda sekeluarga terasa seperti orang kampung sebenar.

Alamat: Jalan Fikri, Kampung Baru, Seberang Takir, 20000 Kuala Terengganu

Selanjutnya Di Booking.com

26. Come Inn Premium

Come Inn Premium - Main Image

Come Inn Premium adalah sebuah penginapan yang terletak di kawasan perumahan.

Lengkap dengan ruang taman untuk anda bersantai, untuk hiburan pula anda boleh menggunakan akses wifi percuma yang cukup pantas di sini.

Rumah yang diubah menjadi hotel ini juga turut menyediakan snek percuma untuk kanak-kanak, siapa tak happy dapat makanan free?

Come Inn Premium - Room Image

Berkaitan bilik-bilik yang ditawarkannya pula, cukup luas dan selesa untuk diinapi beramai-ramai.

Lokasi? Hotel ini terletak hanyalah 10 minit perjalanan untuk ke kawasan bandar, masjid yang terdekat pula hanyalah 1 km dari hotel.

Alamat: Lot PT 1650, Taman KP Perdana, Kubang Parit, 20050, Kuala Terengganu

Selanjutnya Di Booking.com

27. Suite 18 Boutique Hotel

Suite 18 Boutique Hotel - Main Image

Hotel dengan logo yang kelihatan seperti transformers ini, Suite 18 Boutique Hotel, memiliki dekorasi dalaman yang cukup simple dengan sentuhan industrial di mana sebahagian ruang hotel ini berdindingkan batu-bata.

Yang menariknya lagi, hotel ini turut memiliki ruang taman dan pondok untuk anda sekeluarga bersantai sambil menikmati pemandangan pokok ru dan langit biru yang menenangkan fikiran.

Suite 18 Boutique Hotel - Room Image

Di taman ini turut disediakan beanbag untuk anda merelakskan badan sambil membaca novel kegemaran.

Sebuah hotel berkonsep cool dan lengkap dengan taman untuk bersantai dengan harga yang bermula dari RM108, sangat berbaloi bukan?

Alamat: 1046, Kampung Cina, (next to 7-eleven), Jalan Bandar, , 20100 Kuala Terengganu

Selanjutnya Di Booking.com

28. Jen Homestay

Jen Homestay - Main Image

Hanyalah beberapa tapak sahaja dari Chinatown dan juga stesen bas, Jen Homestay adalah sebuah penginapan yang strategik.

Pemandangan dari homestay ini juga tidak kurang hebatnya yang mana anda dapat melihat kawasan sekitar homestay yang termasuklah Chinatown yang penuh warna-warni dan kelihatan begitu hidup dengan cahaya-cahaya lampu pada waktu malam.

Jen Homestay - Room Image

Di samping itu, kemudahan yang disediakan hotel ini pasti membuatkan anda tidak perlu berfikir dua kali sama ada untuk memilih hotel ini atau tidak kerana ianya begitu lengkap dengan fasiliti seperti mesin basuh, pemanas air, penghawa dingin yang menyegarkan dan wifi yang superb. Terasa seperti di rumah sendiri pula.

Alamat: Kompleks Kampung Tiong, Jalan Kampung Tiong, 20100 Kuala Terengganu, 20100 Kuala Terengganu

Selanjutnya Di Booking.com

29. Sumai Hotel Apartment

Sumai Hotel Apartment - Main Image

Menawarkan penginapan jenis apartment dan juga bilik, Sumai Hotel Apartment memberikan anda fleksibiliti yang lebih di dalam pemilihan penginapan bergantung kepada bilangan ‘kontinjen’ yang dibawa kerana bilik dan apartment ini mampu menampung dari 2 ke 7 orang.

Pilihlah yang mana yang sesuai untuk keselesaan anda. Penginapan yang dihias moden ini lengkap dengan pelbagai kemudahan asas yang termasuklah akses wifi yang pantas, manakala apartmentnya pula memiliki ruang dapur yang sempurna dengan pelbagai fasiliti.

Sumai Hotel Apartment - Room Image

Kemudahan lain yang disediakan hotel ini yang pasti akan membuat anda excited adalah kolam renang indoornya yang tidak kira hujan atau panas, ianya sentiasa tersedia untuk anda.

Selain itu, jika anda terasa lenguh setelah puas berenang sehingga terlupakan dunia, anda boleh menggunakan kemudahan kerusi urutnya yang tersangatlah melegakan. Dari RM135 untuk kesemua kemudahan ini? Datang sendiri jika tidak percaya.

Berkaitan lokasinya, pantai terdekat terletak hanyalah 10 minit berjalan kaki dari hotel. Apa kata kalau anda berjoging di pagi hari bersama keluarga untuk ke pantai dari hotel ini?

Alamat: Jalan Persinggahan Batu Burok, 20400 Kuala Terengganu

Selanjutnya Di Booking.com

30. Grand Puteri Hotel

Grand Puteri Hotel - Main Image

Terletak tidak jauh dari Terminal Bas Kuala Terengganu yang hanya 5 minit dari hotel, Grand Puteri Hotel menawarkan penginapan yang cukup selesa lengkap dengan kolam renang untuk anda sekeluarga bermandi-manda setelah puas berjalan-jalan di sekitar bandar ini.

Kalau anda nak tahu, nasi dagang yang dihidangkan di hotel ini cukup enak! Jangan lupa untuk mencubanya ya?

Grand Puteri Hotel - Room Image

Bagi yang beragama Islam, masjid klasik yang juga digelar masjid putih di Terengganu, Masjid Zainal Abidin hanyalah 5 minit perjalanan kaki dari hotel. Pasar Payang pula hanyalah 10 minit berjalan kaki.

Alamat: PT 3981, Jalan Masjid Abidin, 20100 Kuala Terengganu

Selanjutnya Di Booking.com

Ada yang menarik hati? Jika senarai ini masih tidak cukup untuk anda, jangan hentikan pencarian penginapan anda di sini, kerana sebenarnya banyak lagi pilihan penginapan yang menarik dan murah yang boleh anda jumpai di booking.com.

Boleh rambang mata anda melihat pilihan-pilihan hotel murah di Kuala Terengganu yang ditawarkan di sini.

Lihat Tawaran Terkini Hotel Terbaik Di Kuala Terengganu

Apa lagi yang ditunggu? Tidak kiralah mana satu pun pilihan penginapan anda, diharapkan percutian ke Kuala Terengganu membuatkan anda sekeluarga tersenyum sokmo! Moh kita ke Kuala Terengganu!